Визит карти

Визит картичките се картички со деловни информации за компанија или индивидуа. Тие се споделуваат за време на формални претставувања, како погодност и помагало за меморија. Визит-карта обично вклучува име на сопственикот, компанијата или деловната поврзаност (обично со лого) и информации за контакт, како што се улични адреси, телефонски број , број на факс, адреси за е-пошта и веб-страница.

Coffee Shop Мени

Во кафулето , менито е список на кафиња и пијалоци што им се нудат на гостите по однапред представени цени. Менијата може да се отпечатат на листови хартија што им се дадени на гостите , да се постави голем постер или табла за изложување во установата, да се прикажат надвор од ресторанот или да се постават на дигитален екран.

Покани за свадба

Покана за венчавка е писмо со кое се бара примателот да присуствува на свадба. Типично е напишано на официјален јазик во трето лице и е доставено од младоженците.

Restaurant Meни

Во ресторан , менито е список на храна и пијалоци што им се нудат на гостите по однапред представени цени. Менијата може да се отпечатат на листови хартија што им се дадени на гостите , да се постави голем постер или табла за изложување во установата, да се прикажат надвор од ресторанот или да се постават на дигитален екран.